Transactie St. Jobsweg 30, Rotterdam

TRANSACTIE

Transactie St. Jobsweg 30, Rotterdam

12 december 2017

Het kantoorgebouw gelegen aan de St. Jobsweg 30 in Rotterdam is verworven door ontwikkelaar en belegger Millten Rotterdam en daarmee de eerste aankoop van de onlangs geopende Rotterdamse vestiging van Millten.n

Het oorspronkelijke kantoor en pakhuis aan de St. Jobsweg bedraagt ca. 3450 m² bvo en geldt als het oudste herbestemde monument in het Lloydkwartier. Het gebouw is in 1950 opgeleverd naar het ontwerp van Ph. Kanters. De architectuur weerspiegelt de overgang van traditionele architectuur en het modernisme van de jaren '20. Een markant en karakteristiek gebouw dat goed aansluit bij de reeds bestaande portfolio van Millten. 

Het project is momenteel in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw waar voornamelijk creatieve bedrijven zijn gevestigd. Millten Rotterdam zal haar kantoor zelf ook vestigen in het gebouw, van waaruit het project in fasen zal worden herontwikkeld en verhuurd. 

De St. Jobsweg 30 werd verkocht door de gemeente Rotterdam en werd tijdens deze transactie geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting en Schaap Advocaten en Notarissen. Amstelius tradt op als technisch adviseur voor de koper. 

Millten, opgericht door Foppe Eshuis en Lennart Rottier, is sinds 2012 actief en heeft een portefeuille opgebouwd van een 15-tal binnenstedelijke projecten met een totale omvang van ca. 40.000 m². 

In oktober 2017 opende Millten een tweede vestiging in Rotterdam met als partner en directeur Jacco Gersen.

Recente en actuele projecten van Millten zijn onder andere het voormalig Prinsengrachtziekenhuis, Hoofdkantoor Vice Benelux, de Timmerwerkplaats (Viacom/MTV), de Smederij (o.a. Greenpeace), het Werktheater en de Zonnewijser (Herengracht 180&182).