Nieuws

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt in totaal ca. 630 m² kantoorruimte aan de Schiehavenkade en Lloydstraat gelegen binnen “de Schiecentrale” te Rotterdam.

The Context Company huurt ca. 164 m² kantoorruimte aan de Schiehavenkade 74-76. Zij adviseren naast overheids- en onderwijsinstellingen ook grote bedrijven op het gebied van vastgoed en huisvesting. 

Ecstase B.V. heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend voor ca. 188 m² kantoorruimte aan de Schiehavenkade 96-98. Met hun webshop leveren zij wereldwijd kunstwerken.

Bwefar & de Boer huurt ca. 78 m² kantoorruimte aan de Lloydstraat 17F. Zij leveren internationaal diensten voor de evenementen-techniek. 

Kappetijn Safety Specialist B.V. huurt ca. 200 m² kantoorruimte aan de Lloydstraat 11B en 11C. Zij adviseren en geven trainingen op het gebied van industriële veiligheid aan BRZO bedrijven en veiligheidsregio’s.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transacties namens de verhuurder tot stand.  

Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt in totaal ca. 630 m² kantoorruimte aan de Schiehavenkade en Lloydstraat gel [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert Riederwaard CV bij de verkoop van ca. 3.650 m² commerciële ruimtes in Hart van Zuid.

De ontwikkelcombinatie Riederwaard CV van Hart van Zuid heeft overeenstemming bereikt met Berlage Vastgoed en verkoopt de volledig verhuurde commerciële ruimtes in Zwemcentrum Rotterdam aan hen op de Gooilandssingel te Rotterdam. In deze ruimtes zijn horeca, winkels, een wellness kliniek, sportschool en kantoren gevestigd. Het Zwemcentrum Rotterdam met daarin meerdere commerciële ruimten is ontworpen door Kraaijvanger Architecten en is gelegen midden in het hart van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam tegenover metrostation Zuidplein. 

Zwemcentrum Rotterdam en de commerciële ruimtes maken onderdeel uit van de groot stedelijke gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.  

Riederwaard CV is de ontwikkelcombinatie achter het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid Rotterdam en bestaat uit Ballast Nedam en Heijmans. Riederwaard CV is tijdens de verkoop commercieel bijgestaan door Molenaar Bedrijfshuisvesting en juridisch door Van Heeswijk Notarissen. Berlage Vastgoed is bij de aankoop bijgestaan door ODG Vastgoedadvies. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert Riederwaard CV bij de verkoop van ca. 3.650 m² commerciële ruimtes in Hart van  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Holland Special Packaging B.V. heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend voor de bedrijfsruimte van in totaal 760 m² aan Maaiveldweg 10 te Bergschenhoek.

Holland Special Packaging B.V. is gespecialiseerd in verzendoplossingen en zal vanaf 1 april 2020 haar intrek nemen.

Deze unit is onderdeel van het onlangs opgeleverde nieuwbouwproject gelegen op bedrijventerrein “de Leeuwenhoek”. Dit project, ontwikkeld door Prohuis, omvat vier duurzame bedrijfs-/kantoorunits van 660 m² bedrijfsruimte met 100 m² kantoorruimte en 16 parkeerplaatsen.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

Ook uw bedrijf vestigen in één van deze gewilde units? Neem dan snel contact met ons op.Holland Special Packaging B.V. heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend voor de bedrijfsruimte van in totaal 760 m [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert de gemeente Rotterdam bij de verkoop van 13.726 m² bedrijfs- en kantoorruimte aan het Roer 20 in Rotterdam. 

De gemeente Rotterdam heeft recent het deels verhuurde bedrijfscomplex gelegen aan het Roer 20 in Rotterdam verkocht aan Spee Projecten II B.V. Het complex is gelegen op bedrijventerrein Zevenkamp, direct aan de rijksweg A 20, op een perceel eigen grond van 25.935 m². Het verkoopproces vond plaats middels een inschrijving.

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert de gemeente Rotterdam bij de verkoop van 13.726 m² bedrijfs- en kantoorruimte  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert een particuliere belegger bij de aankoop van het solitaire kantoorgebouw aan de Essenbaan 71 in Capelle aan den IJssel.

Het gebouw omvat 2.524 m² kantoorruimte met daarbij ca. 62 parkeerplaatsen en is langjarig verhuurd aan Baas B.V., een landelijk opererende leverancier van technische infrastructuur tussen bron en gebruiker.

Verkoper werd in dit traject geadviseerd door CBRE.

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert een particuliere belegger bij de aankoop van het solitaire kantoorgebouw aan de E [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert DRV Accountants & Adviseurs bij de aanhuur van 3.644 m² kantoorruimte aan de Kralingseweg 241 te Rotterdam.

DRV Accountants & Adviseurs heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten ten aanzien van kantoorgebouw ‘Acacia’ aan de Kralingseweg 241 te Rotterdam. Acacia maakt deel uit van Victoria Park Kralingen en bestaat uit circa 3.644 m² kantoorruimte. Het afgelopen decennium heeft het gebouw dienst gedaan als regiokantoor van BAM (Utiliteitsbouw, Woningbouw en Bouw en Techniek). Door deze transactie is het gebouw wederom volledig verhuurd.

Verhuurder AIK werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert DRV Accountants & Adviseurs bij de aanhuur van 3.644 m² kantoorruimte aan de [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert Royal Cement B.V. bij de aankoop van ca. 13.500 m² bedrijfsruimte in Schiedam .

Royal Cement B.V. heeft een perceel grond van circa 18.500 m² met circa 13.500 m² gecombineerde bedrijfs- en kantoorruimte gekocht aan de Nieuwe Waterwegstraat 45 in Schiedam van Van Mannekus & Co. Het bedrijfscomplex is de oude Scheepswerf ‘De Nieuwe Waterweg’ uit 1915 die de afgelopen 30 jaar door Van Mannekus & Co in gebruik is geweest.

Royal Cement B.V. is onderdeel van een internationale groep ondernemingen met locaties in o.a. het Midden-Oosten en Europa. De activiteiten van het bedrijf omvatten cementproductie, handel in bouwmaterialen, grondstoffen, logistiek & havenoperaties, bouw, staalfabricage en meer. De aankoop van de Nieuwe Waterwegstraat 45 in Schiedam betekent voor Royal Cement de opening van de eerste vestiging in Nederland waarmee de Europese positie van het bedrijf verder wordt versterkt. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde Royal Cement Benelux B.V., Cushman & Wakefield deed dit voor verkoper. 


Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseert Royal Cement B.V. bij de aankoop van ca. 13.500 m² bedrijfsruimte in Schiedam . [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Norlandia koopt 2 schoolgebouwen in Rotterdam, gelegen aan de Rotterdamse Rijweg 29 en de Rammelandstraat 10.

De totale oppervlakten van beide gebouwen gezamenlijk bedraagt ca. 955 m2 met totaal ca. 3.505 m2 buitenterrein.

De Norlandia Care Group heeft 5.500 medewerkers en bestaat uit drie divisies: Kinderopvang, Zorghotels en Ouderenzorg. Norlandia is actief in Noorwegen, Zweden, Finland, Polen, Duitsland en Nederland. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting trad bij deze aankoop op als adviseur van Norlandia. 

Norlandia koopt 2 schoolgebouwen in Rotterdam, gelegen aan de Rotterdamse Rijweg 29 en de Rammelandstraat 10.

De totale o

 [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Varo Energy Netherlands B.V. heeft het perceel grond aan de IJsseldijk Noord 55B verkocht aan Lambrane Ontwikkeling B.V.

De locatie maakt onderdeel uit van het dijklichaam IJsseldijk-Noord en is gelegen aan de rivier Hollandse IJssel, net buiten de bebouwde kom van Ouderkerk aan den IJssel. Het perceel van 6.200 m², waarvan de grond gesaneerd is, zal in samenwerking met Mattone Bouwmeesters worden ontwikkelt. De locatie maakt onderdeel uit van het dijklichaam IJsseldijk-Noord en is gelegen aan de rivier Hollandse IJssel, net buiten de bebouwde kom van Ouderkerk aan den IJssel. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verkoper tot stand.

Varo Energy Netherlands B.V. heeft het perceel grond aan de IJsseldijk Noord 55B verkocht aan Lambrane Ontwikkeling B.V. [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De gemeente Rotterdam verkoopt het Keilepand in de Merwe-Vierhavens (MH4) aan het KeileCollectief. Het pand wordt door de kopers ontwikkeld tot een plek voor kennisdeling en ontmoeting.

Het pand is in 1922 gebouwd als pakhuis voor Thomsen’s Havenbedrijf. Totaal omvat het pand 14.500 m² bedrijfsruimte.

In het Keilepand zijn GROUP A, SANT Interiors, Woodwave, Bekkering Adams architecten, De Urbanisten, HP architecten, NIEMAN De Raadgevende Ingenieurs, Brandsing Meubelmakers, Rechtstreex, en Boulder Neoliet gehuisvest. Na de overdracht staat een verdere verduurzaming van het historische pand gepland. Een nieuw dak en gevelrenovatie zorgen voor een betere isolatie. Een vernieuwde centrale hal behoort ook tot de investeringen. 'In 2020 zal het Keilepand verder transformeren tot een bruisend KeileCollectief!” 

In het voorjaar van 2020 verhuist ook het kantoor van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) naar het Keilepand. Bij speciale gelegenheden als Art Rotterdam Week en Wereldhavendagen is het pand voor publiek geopend en worden er in de centrale hal onder de naam KeileContemporary regelmatig wisselende exposities georganiseerd. Vanaf september 2020 is de KeileZaal de hoofdlocatie van de IABR-2020-Down to earth.  

M4H vormt samen met RDM het Rotterdam Makers District: de plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn onder meer gebaseerd op digitalisering, robotisering en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting trad in deze transactie op als adviseur van de gemeente Rotterdam en Van Heeswijk notarissen als projectnotaris. 

De gemeente Rotterdam verkoopt het Keilepand in de Merwe-Vierhavens (MH4) aan het KeileCollectief. Het pand wordt door d [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt ca. 127 m² kantoorruimte aan de Lloydstraat 13G te Rotterdam. Deze kantoorruimte maakt onderdeel uit van het complex ”de Schiecentrale” op de Lloydpier.

Huurder, Stichting Com in Beeld, gebruikt de ruimte als filmproductiehuis voor jongeren met en zonder fysieke beperkingen. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand. 

Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt ca. 127 m² kantoorruimte aan de Lloydstraat 13G te Rotterdam. Deze kantoorr [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt ca. 155 m² kantoorruimte aan de Lloydstraat 13E + 13F te Rotterdam. Deze kantoorruimte maakt onderdeel uit van het complex ”de Schiecentrale” op de Lloydpier.

Huurder, 123DV Architectuur & Consult B.V. levert maatwerkontwerpen voor moderne villa’s op aanvraag. Deze specifieke ontwerpen worden opgesteld door gepassioneerde architecten, interieurontwerpers en ingenieurs.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt ca. 155 m² kantoorruimte aan de Lloydstraat 13E + 13F te Rotterdam. Deze ka [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Sobolt B.V. huurt ca. 450 m² kantoor aan de Weena 594 te Rotterdam.

Deze nieuwe huurder zal de kantoorruimte gebruiken ten behoeve van de uitoefening van een ingenieurs en technisch ontwerp- en adviesbureau. Hierin focust Sobolt B.V. zich op het onderzoeken van duurzame energiesystemen, het ontwikkelen van innovatieve datatoepassingen en dataverwerking van satellietgegevens alsmede de ontwikkeling van energiesystemen.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.


Sobolt B.V. huurt ca. 450 m² kantoor aan de Weena 594 te Rotterdam.

Deze nieuwe huurder zal de kantoorruimte gebruike [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

W.H.L. Freightline B.V. huurt ca. 1.080 m² bedrijfsruimte met ca. 3.245 m² buitenterrein aan de Albert Plesmanweg 59A te Rotterdam. Het gebouw is gelegen op bedrijven- en industrieterrein Waalhaven-Zuid.

Huurder W.H.L. Freightline B.V. is een gerenommeerde Rotterdamse logistieke dienstverlener.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder, een particuliere investeerder, tot stand.

W.H.L. Freightline B.V. huurt ca. 1.080 m² bedrijfsruimte met ca. 3.245 m² buitenterrein aan de Albert Plesmanweg 59A  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Riederwaard C.V., de ontwikkelcombinatie van Heijmans & Ballast Nedam voor het project Hart van Zuid, verhuurt ca. 441 m² bedrijfsruimte aan de Gooilandsingel 109-113 te Rotterdam in het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam op Zuid.

Huurder Skimm Wellness Zuid B.V. exploiteert vanuit deze nieuwe ruimte een salon voor het verzorgen van (permanente) lichaamsontharing alsmede behandelingen door middel van cryolopolyse, het geven van schoonheidsbehandelingen en de verkoop van cosmetische verzorgingsmiddelen.

Skimm Wellness Zuid B.V. heeft mede gekozen voor de Gooilandsingel 109-113 vanwege de zeer goede bereikbaarheid met zowel eigen- als openbaar vervoer.

Skimm Wellness Zuid B.V. heeft haar nieuwe thuis gevonden in het projectgebied van Hart van Zuid Rotterdam, de grootschalige gebiedsontwikkeling van Heijmans & Ballast Nedam. Hart van Zuid bouwt de komende jaren nog volop aan een nieuw bruisend stadscentrum voor Zuid en omliggende gemeenten.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de huurder tot stand.


Riederwaard C.V., de ontwikkelcombinatie van Heijmans & Ballast Nedam voor het project Hart van Zuid, verhuurt ca. 441 m [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

B.V. Rij-bouw verkoopt ca. 5.500m² bedrijfsruimte met kantoorruimte aan de Pinnepot 23-25 te Oostvoorne.

Koper Delta Horeca B.V. houdt zich bezig met de in- en verkoop van professioneel keukenapparatuur. Delta Horeca B.V. heeft haar specialismen uitgebreid naar in- en verkoop van gebruikte én nieuwe apparatuur, keukenontwerp, plaatsing en onderhoud aan professionele keukens.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verkoper tot stand.


B.V. Rij-bouw verkoopt ca. 5.500m² bedrijfsruimte met kantoorruimte aan de Pinnepot 23-25 te Oostvoorne.

Koper Delta H [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Een particuliere belegger verhuurt ca. 470 m² winkelruimte aan de Nieuwe Binnenweg 178-A te Rotterdam.

Huurder The Tea Lab B.V. exploiteert op dit adres een veelzijdige lunchroom.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.


Een particuliere belegger verhuurt ca. 470 m² winkelruimte aan de Nieuwe Binnenweg 178-A te Rotterdam.

Huurder The Tea [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Een particuliere belegger verhuurt ca. 172 m² kantoorruimte aan de Coolhaven 238 te Rotterdam.

De nieuwe huurder Volq Concepten B.V. adviseert en begeleidt gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en initiatiefnemers bij stedelijke ontwikkelingen. Volq bedenkt samen met alle betrokkenen slimme oplossingen voor complexe vraagstukken zoals de energietransitie, verstedelijking en klimaatadaptatie.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.


Een particuliere belegger verhuurt ca. 172 m² kantoorruimte aan de Coolhaven 238 te Rotterdam.

De nieuwe huurder Volq  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Mattone Bouwmeesters koopt zelfstandig kantoorgebouw aan de Cypresbaan 38 in Capelle a/d IJssel van De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij (DRVM).

Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van ca. 859 m² verdeeld over twee bouwlagen en is gelegen op een kavel van 1.235 m². Het gebied waar het object is gelegen maakt onderdeel uit van Capelle XL.

Mattone Bouwmeesters zal de kavel gebruiken om samen te voegen met het naastgelegen pand, en hier haar nieuwe duurzame hoofdkantoor realiseren.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens DRVM tot stand.

Mattone Bouwmeesters koopt zelfstandig kantoorgebouw aan de Cypresbaan 38 in Capelle a/d IJssel van De Rotterdamsche Vast [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Gebroeders van Weel Vastgoed B.V. verhuurt ca. 663 m² bedrijfsruimte met ca. 110 m² kantoorruimte op bedrijventerrein 'Cornelisland’ te Ridderkerk. Dit ruim opgezette en zeer moderne bedrijventerrein biedt een breed scala aan diverse bedrijven. De oplevering van de bedrijfsunits staat medio Q2 2020 gepland.

De eigentijdse architectuur, gecombineerd met duurzame materialen geeft dit complex een uitstraling op niveau.

Huurder RCL Trading Company B.V. richt zich op de handel in-, de import en export van food en non-foodproducten, alsmede van (non-alcoholische) dranken.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.Gebroeders van Weel Vastgoed B.V. verhuurt ca. 663 m² bedrijfsruimte met ca. 110 m² kantoorruimte op bedrijventerrein  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Hozee Investment B.V. verhuurt ca. 213 m² kantoor aan de Westzeedijk 479 te Rotterdam.

Huurder Happy Village B.V. exploiteert op dit adres een gastouderbureau.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.


Hozee Investment B.V. verhuurt ca. 213 m² kantoor aan de Westzeedijk 479 te Rotterdam.

Huurder Happy Village B.V. expl [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

IT Synergy B.V. huurt 770 m² kantoorruimte in de “Van Nelle Fabriek” te Rotterdam.
De voormalige Van Nelle fabriek aan de Delfshavense Schie in Rotterdam geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland. De Van Nelle fabriek biedt onderdak aan uiteenlopende bedrijven. 

IT Synergy B.V.  is een jong en snel groeiend Rotterdams bedrijf gespecialiseerd in advisering op het gebied van informatietechnologie..

Huurder werd tijdens deze transactie geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. 


IT Synergy B.V. huurt 770 m² kantoorruimte in de “Van Nelle Fabriek” te Rotterdam.
De voormalige Van Nelle fabriek
 [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Een particuliere belegger koopt 2 bedrijfsgebouwen op bedrijventerrein Hordijk Oost in Rotterdam. De 2 bedrijfsgebouwen zijn gelegen aan de Gouderakstraat en bestaan in totaal uit 12 bedrijfsunits met totaal vloeroppervlak van ca. 1.800 m².

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens verkoper, de gemeente Rotterdam, tot stand.

Een particuliere belegger koopt 2 bedrijfsgebouwen op bedrijventerrein Hordijk Oost in Rotterdam. De 2 bedrijfsgebouwen  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Picnic opent een nieuwe hub in Spijkenisse. Picnic Hubs heeft de bedrijfsruimte aan de Newtonweg 17 A in Spijkenisse langjarig gehuurd. Het gehuurde behelst ca. 1.200 m² bedrijfsruimte met een verhard terrein van ca. 700 m². 

Picnic zet deze bedrijfsruimte in als overslaglocatie vanwaar de vloot van 100% elektrische autootjes online bestelde boodschappen gratis aan huis brengt. 

Box Vastgoed trad op namens Picnic Hubs.

Molenaar Bedrijfshuisvesting trad op voor verhuurder, Gentals Nederland B.V.


Picnic opent een nieuwe hub in Spijkenisse. Picnic Hubs heeft de bedrijfsruimte aan de Newtonweg 17 A in Spijkenisse lan [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt ca. 230 m² kantoorruimte aan de Schiehavenkade 58-60 te Rotterdam. De kantoorruimte aan de Schiehavenkade maakt onderdeel uit van het complex  ”de Schiecentrale” op de Lloydpier. Huurder, AMI Consultancy adviseert ondernemingen bij het realiseren van projecten met name binnen technische omgevingen.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand. 


Dudok Schiecentrale Rotterdam B.V. verhuurt ca. 230 m² kantoorruimte aan de Schiehavenkade 58-60 te Rotterdam. De kanto [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De Gezamenlijke Brandweer vestigt zich eind 2019 aan de Moezelweg 150 te Europoort Rotterdam.

De Gezamenlijke Brandweer vestigt zich eind 2019 aan de Moezelweg 150 te Europoort Rotterdam. [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Itho Daalderop Nederland B.V . verhuurt ca. 5.200 m² bedrijfsruimte en 150 m² kantoorruimte aan de Admiraal de Ruyterstraat 2 te Schiedam.

Itho Daalderop Nederland B.V . verhuurt ca. 5.200 m² bedrijfsruimte en 150 m² kantoorruimte aan de Admiraal de Ruyters [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

SKIM Wellness B.V. huurt 350 m² winkelruimte aan de Henk Speksnijderstraat 8 in Rotterdam. 

SKIM Wellness B.V. huurt 350 m² winkelruimte aan de Henk Speksnijderstraat 8 in Rotterdam.  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Innogreen – Chem B.V. koopt multifunctioneel bedrijfsgebouw van Bestate B.V.

Innogreen – Chem B.V. koopt multifunctioneel bedrijfsgebouw van Bestate B.V. [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Urbanite Homes B.V. koopt het karakteristieke pand ‘Bella Vista’ uit 1908 van een particuliere belegger.

Urbanite Homes B.V. koopt het karakteristieke pand ‘Bella Vista’ uit 1908 van een particuliere belegger. [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De gemeente Rotterdam verkoopt 'De Nieuwe Maaskant' aan VORM.

De gemeente Rotterdam verkoopt 'De Nieuwe Maaskant' aan VORM.


 [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De gemeente Rotterdam heeft het pand aan de Schiedamsesingel 175 verkocht aan Westpoint Beheer B.V.

Het pand dateert uit 1865 en heeft diverse functies gehad  waaronder die van militair tehuis. Het pand heeft een oppervlakte van ca. 390 m² en zal door Westpoint worden herontwikkeld. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. heeft de gemeente Rotterdam begeleid bij het verkooptraject.

De gemeente Rotterdam heeft het pand aan de Schiedamsesingel 175 verkocht aan Westpoint Beheer B.V.

Het pand dateert uit [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Vervat Vastgoed koopt het Rijksmonumentale Rotterdamsche Hypotheekbank gebouw uit 1928. Het markante pand is voorheen in gebruik geweest als bank en heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 1.372 m². Huurders in het gebouw zijn o.a.: Marlies Dekkers en Helloprint.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verkoper, HKH Investment B.V., tot stand.

Vervat Vastgoed koopt het Rijksmonumentale Rotterdamsche Hypotheekbank gebouw uit 1928. Het markante pand is voorheen in [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De gemeente Rotterdam verhuurt per 1 september circa 353 m² bedrijfsruimte op de Stoomtramweg 120-124 te Rotterdam. De nieuwe huurder, Kinderopvang Bimbola B.V. opent een buitenschoolse opvang op deze locatie. Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

De gemeente Rotterdam verhuurt per 1 september circa 353 m² bedrijfsruimte op de Stoomtramweg 120-124 te Rotterdam. De  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Verenfabriek Roveron vestigt zich in de 2e helft van 2018 op het bedrijventerrein “Vijfsluizen” aan de Jan van Galenstraat 43 gelegen in de Schiedamse haven. Het bedrijfsgebouw omvat ca. 1.084 m² bedrijfshal, ca.120 m² kantoorruimte en een buitterrein van ca. 450 m².

Verenfabriek Roveron is gespecialiseerd in het produceren van technische veren van hoge kwaliteit.  

De koper werd geadviseerd door BRiQ real estate.  Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de verkoper tot stand.

Verenfabriek Roveron vestigt zich in de 2e helft van 2018 op het bedrijventerrein “Vijfsluizen” aan de Jan van Galen [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Getron Vastgoed verhuurt met ingang van 1 juni 2018 ca. 3.600 m² bedrijfsruimte en ca. 200 m² kantoorruimte aan de Hofweg 13 te Spijkenisse. Huurder, Doucheconcurrent Schiedam B.V. is een sanitair winkel met showroom in Schiedam en tevens met een breed online assortiment.

Getron Vastgoed werd bij deze verhuur geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V.

Getron Vastgoed verhuurt met ingang van 1 juni 2018 ca. 3.600 m² bedrijfsruimte en ca. 200 m² kantoorruimte aan de Hof [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

DB Schenker naar nieuwe huisvesting in Rotterdam.

DB Schenker naar nieuwe huisvesting in Rotterdam.  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

RMS Marine Service B.V. sluit een langjarige huurovereenkomst af voor de bedrijfsruimten gelegen aan de Plompertstraat 50 en 52 te Rotterdam, aan de rand van haven/bedrijfsterrein Waalhaven. De bedrijfsruimten bestaan gezamenlijk uit ca. 1290 m² bedrijfshal en ca. 300 m² kantoorruimte. Huurder RMS Marine Service B.V. is gespecialiseerd in het leveren van uitgebreide maritieme-, cruise- en offshore services in binnen- en buitenland.

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transacties namens de verhuurders tot stand.  


RMS Marine Service B.V. sluit een langjarige huurovereenkomst af voor de bedrijfsruimten gelegen aan de Plompertstraat 5 [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Conxys Technologies huurt met ingang van 1 april, circa 235 m² kantoorruimte in de Maastoren op de 35e verdieping.

Conxys Technologies huurt met ingang van 1 april, circa 235 m² kantoorruimte in de Maastoren op de 35e verdieping.  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De gemeente Rotterdam verhuurt circa 570 m² kantoorruimte in het complex de Schiecentrale op de Lloydpier in Rotterdam.

De nieuwe huurder, Stichting Woonbron, opent op deze locatie, gelegen op de begane grond aan de Kratonkade 5, een nieuw regiokantoor voor de regio Delfshaven.

Stichting Woonbron is bij de aanhuur geadviseerd door CBRE. Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

De gemeente Rotterdam verhuurt circa 570 m² kantoorruimte in het complex de Schiecentrale op de Lloydpier in Rotterdam. [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Elfida Auto Parts B.V. huurt circa 100 m² bedrijfsruimte en 75 m² kantoorruimte aan de Plompertstraat 20 P + 20 Q te Rotterdam. De locatie is gelegen aan de rand van de Waalhaven in Bedrijvenpark 'OP ZUID'. Dit kleinschalige bedrijvenpark biedt ruimte aan ondernemers die op zoek zijn naar een bedrijfsruimte, gecombineerd met kantoorruimte, voor showroom, productie en/of opslag. Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde de eigenaar bij deze verhuur.

Elfida Auto Parts B.V. huurt circa 100 m² bedrijfsruimte en 75 m² kantoorruimte aan de Plompertstraat 20 P + 20 Q te R [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Best Environmental & Safety Technology B.V. huurt per heden het bedrijfspand met kantoorruimte en buitenterrein gelegen aan de Driemanssteeweg 250 te Rotterdam. Het object bestaat uit ca. 2.540 m² bedrijfsruimte, ca. 560 m² kantoorruimte en het naastgelegen buitenterrein.

Best Environmental & Safety Technology B.V. is een groothandel in persoonlijke beschermingsmiddelen en apparatuur ten behoeve van het veilig verwerken van milieugevaarlijke stoffen. Best Environmental & Safety Technology B.V. zal het bedrijfspand gaan gebruiken voor het testen en certificeren van apparatuur. Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde Best Environmental & Safety Technology B.V. bij de aanhuur.


Best Environmental & Safety Technology B.V. huurt per heden het bedrijfspand met kantoorruimte en buitenterrein gele [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Indupak B.V. heeft het bedrijfsgebouw aan de Jan van Galenstraat 17 op bedrijventerrein “Vijfsluizen” te Schiedam aangekocht van de Stiho Groep. Het gebouw omvat totaal ca. 7.022 m² vloeroppervlak waarvan ca. 6.404 m² bedrijfsruimte en ca. 618 m² kantoorruimte. Indupak B.V. is sinds 1978 specialist op het gebied van export verpakkingen.

De Stiho Groep werd geadviseerd door JLL en Molenaar Bedrijfshuisvesting. Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de verkoper tot stand. Koper werd geadviseerd door Vintges Vastgoed Advies.


Indupak B.V. heeft het bedrijfsgebouw aan de Jan van Galenstraat 17 op bedrijventerrein “Vijfsluizen” te Schiedam  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Het Sportbedrijf Rotterdam heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met het ontwikkelbedrijf van Hart van Zuid voor circa 850 m² kantoorruimte in het nieuwe zwembad aan het Annie M.G. Schmidtplein 10 in Rotterdam.

De kantoorruimte is gelegen op de 2e verdieping van het volledig getransformeerde oud-deelgemeentekantoor Charlois waarin ook het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam met o.a. Olympisch 50-meterbad is ontwikkeld. Het gehele complex is een van de aanjagers van het grootstedelijk project Hart van Zuid Rotterdam, uitgevoerd door bouwcombinatie Ballast Nedam en Heijmans.

Hart van Zuid Rotterdam is de gebiedsontwikkeling rondom Rotterdam Ahoy en het Zuidpleingebied waarop stevig wordt ingezet. Hart van Zuid Rotterdam moet uitgroeien tot een volwaardig en bruisend stadscentrum voor Rotterdam Zuid.

Het nieuwe Sportbedrijf Rotterdam is met ingang van 1 januari 2018 als zelfstandige organisatie verantwoordelijk voor de exploitatie, onderhoud en beheer van de gemeentelijke sportaccommodaties. Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde het Sportbedrijf Rotterdam bij de aanhuur.

Het Sportbedrijf Rotterdam heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met het ontwikkelbedrijf van Hart van Zuid voo [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Alaine Forwarding S.A.S. opent een Nederlandse vestiging in Rotterdam-Hoovgliet.

Alaine Forwarding heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 220 m² kantoorruimte op de 8e verdieping van het vrijstaande kantoorgebouw de ‘Hoge Vliet’ aan de Hoogvlietsekerkweg 166-168 op Bedrijvenpark Nieuwe Gadering.

Het hoofdkantoor van Alaine Forwarding staat in Mâcon, Frankrijk. Met het openen van een Nederlandse vestiging maakt Alaine Forwarding een strategische keuze voor een kantoor midden in het hart van een van de belangrijkste steden op het gebied van transport en logistiek.

Vanuit het kantoor in Rotterdam Hoogvliet zal men zich voornamelijk richten op internationaal wegvervoer binnen Europa. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht namens de verhuurder deze verhuurtransactie tot stand.


Alaine Forwarding S.A.S. opent een Nederlandse vestiging in Rotterdam-Hoovgliet.

Alaine Forwarding heeft een langjarige h

 [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Lily Garden B.V. huurt circa 262 m² winkelruimte op de begane grond en 136 m² entresol aan de Korte Hoogstraat 11-13 in Rotterdam. 

Aan de Korte Hoogstraat, een zijstraat van de Koopgoot, opent Lily Garden een schoonheidssalon gericht op o.a. manicure en pedicure. Met vestigingen in o.a Stockholm en Göteborg heeft Rotterdam de primeur met de eerste vestiging in Nederland.

Lily Garden B.V. is bij de aanhuur geadviseerd door Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens verhuurder tot stand.  


Lily Garden B.V. huurt circa 262 m² winkelruimte op de begane grond en 136 m² entresol aan de Korte Hoogstraat 11-13 i [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Stichting Jurjen sluit een langjarige huurovereenkomst af voor de bedrijfsruimte gelegen aan de Plompertstraat 44 te Rotterdam. De bedrijfsruimte bestaat uit ca. 645 m² bedrijfshal en ca. 150 m² kantoorruimte. De Plompertstraat ligt aan de rand van haven/bedrijfsterrein “Waalhaven”. Huurder Buitengewoon B.V. betreft een onderhoudsbedrijf gespecialiseerd in terreinen. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transacties namens verhuurder tot stand.  


Stichting Jurjen sluit een langjarige huurovereenkomst af voor de bedrijfsruimte gelegen aan de Plompertstraat 44 te Rot [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Een particuliere belegger koopt circa 150 m² verhuurde winkelruimte aan de Teilingerstraat 73 A te Rotterdam. Deze locatie is gelegen midden in de Teilingerstraat, schuin tegenover het Zadkine college. Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

Een particuliere belegger koopt circa 150 m² verhuurde winkelruimte aan de Teilingerstraat 73 A te Rotterdam. Deze loca [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De gemeente Rotterdam heeft de Westewagenstraat 54 verkocht aan de zittende huurder. Het pand is in gebruik als assurantiekantoor en omslaat circa 61 m2 op de begane grond, 39 m2 op de 1e verdieping en 61 m2 op de 2e verdieping. 

Schaap & Partners Advocaten en Notarissen heeft de gemeente Rotterdam bij de verkoop begeleid op juridisch vlak. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de verkooptransactie namens de gemeente Rotterdam tot stand.

De gemeente Rotterdam heeft de Westewagenstraat 54 verkocht aan de zittende huurder. Het pand is in gebruik als assurant [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

JCDecaux Nederland B.V. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 245 m² bedrijfsruimte in combinatie met circa 200 m² kantoorruimte op Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West aan de Sevillaweg 64. Met ingang van 1 januari
2018 wordt de nieuwe locatie in gebruik genomen.

JCDecaux is onderdeel van de internationale JCDecaux Groep en is marktleider in buitenreclame en stadsmeubilair. JCDecaux werd bij deze transactie begeleid door Colliers International. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

JCDecaux Nederland B.V. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 245 m² bedrijfsruimte in combinatie m [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Het kantoorgebouw gelegen aan de St. Jobsweg 30 in Rotterdam is verworven door ontwikkelaar en belegger Millten Rotterdam en daarmee de eerste aankoop van de onlangs geopende Rotterdamse vestiging van Millten.

Het oorspronkelijke kantoor en pakhuis aan de St. Jobsweg bedraagt ca. 3450 m² bvo en geldt als het oudste herbestemde monument in het Lloydkwartier. Het gebouw is in 1950 opgeleverd naar het ontwerp van Ph. Kanters. De architectuur weerspiegelt de overgang van traditionele architectuur en het modernisme van de jaren ‘20. Een markant en karakteristiek gebouw dat goed aansluit bij de reeds bestaande portfolio van Millten. 

Het project is momenteel in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw waar voornamelijk creatieve bedrijven zijn gevestigd. Millten Rotterdam zal haar kantoor zelf ook vestigen in het gebouw, van waaruit het project in fasen zal worden herontwikkeld en verhuurd. 

De St. Jobsweg 30 werd verkocht door de gemeente Rotterdam en werd tijdens deze transactie geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting en Schaap Advocaten en Notarissen. Amstelius tradt op als technisch adviseur voor de koper. 

Millten, opgericht door Foppe Eshuis en Lennart Rottier, is sinds 2012 actief en heeft een portefeuille opgebouwd van een 15-tal binnenstedelijke projecten met een totale omvang van ca. 40.000 m². 

In oktober 2017 opende Millten een tweede vestiging in Rotterdam met als partner en directeur Jacco Gersen.

Recente en actuele projecten van Millten zijn onder andere het voormalig Prinsengrachtziekenhuis, Hoofdkantoor Vice Benelux, de Timmerwerkplaats (Viacom/MTV), de Smederij (o.a. Greenpeace), het Werktheater en de Zonnewijser (Herengracht 180&182).

Het kantoorgebouw gelegen aan de St. Jobsweg 30 in Rotterdam is verworven door ontwikkelaar en belegger Millten Rotterda [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

The Box Brands Netherlands B.V. huurt circa 645 m² bedrijfsruimte en 150 m² kantoorruimte aan de Plompertstraat 42 te Rotterdam. Deze locatie is gelegen aan de rand van haven/bedrijfsterrein  Waalhaven en nieuw opgeleverd door Merwestreek Projecten B.V., zij hebben in totaal 10  multifunctionele bedrijfsunits gerealiseerd aan de Plompertstraat. Vanaf 1 november zet The Box  Brands Netherlands haar activiteiten voort op hun nieuwe locatie. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

The Box Brands Netherlands B.V. huurt circa 645 m² bedrijfsruimte en 150 m² kantoorruimte aan de Plompertstraat 42 t [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Marques Vormmakers B.V. huurt circa 1.135 m² bedrijfsruimte en 135 m² kantoorruimte aan de Leerlooierstraat 3 te Ridderkerk. Deze locatie bevindt zich op bedrijventerrein ‘Donkersloot Noord’. De huurder, Marques Vormmakers, ontwerpt en realiseert al meer dan 25 jaar ruimtelijke presentaties. Vanaf 1 oktober jl. zet het bedrijf deze activiteiten voort op hun nieuwe locatie. Bij de aanhuur is Marques Vormmakers begeleidt door Q Makelaars Bedrijfshuisvesting. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

Marques Vormmakers B.V. huurt circa 1.135 m² bedrijfsruimte en 135 m² kantoorruimte aan de Leerlooierstraat 3 te Ridde [..]

Stand van Zaken Bedrijfsruimtemarkt in 10 Gemeenten 2017

Stand van Zaken Bedrijfsruimtemarkt in 10 Gemeenten 2017

De stand van zaken van de Nederlandse markt voor bedrijfsruimte ingezoomd per gemeente waaronder Rotterdam.

Zie bijlage voor de gehele publicatie.

De stand van zaken van de Nederlandse markt voor bedrijfsruimte ingezoomd per gemeente waaronder Rotterdam.

Zie bijlage v [..]

Stand van Zaken Nederlandse Kantorenmarkt

Stand van Zaken Nederlandse Kantorenmarkt

De Nederlandse kantorenmarkt heeft het afgelopen jaar de weg omhoog duidelijk ingezet, na het voorzichtige herstel in 2015. Behalve dat er meer kantoorruimte verhuurd en verkocht werd, trad er bovendien voor het  tweede achtereenvolgende jaar een daling van de leegstand op. De verbetering van de verhouding tussen vraag en aanbod was het sterkst voelbaar in de Randstad en strekte vooral tot voordeel van de vier grote steden. Opvallend genoeg deden zich op het vlak van de huurprijzen in ons land geen belangrijke ontwikkelingen voor. In het algemeen bleven de huurprijzen het afgelopen jaar stabiel. Het herstel van vraag en aanbod was overigens niet de enige positieve ontwikkeling die zich in 2016 voordeed. De grote toename van het aantal beleggingen in kantoren was eveneens een opsteker. 

Zie bijlage voor de gehele publicatie.

De Nederlandse kantorenmarkt heeft het afgelopen jaar de weg omhoog duidelijk ingezet, na het voorzichtige herstel in  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Accresco Vastgoed XI B.V. verhuurt middels een langjarig huurcontract 2.040 m² kantoorruimte aan Stichting BOOR in het gebouw aan de Schiekade 34. De stichting die het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs  in Rotterdam verzorgt heeft hiervoor een langjarig huurcontract afgesloten met Accresco Vastgoed XI B.V. Het kantoorgebouw aan de Schiekade is in 2000 gerenoveerd waarbij er nog 2.300 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar is. Het verhuurteam wordt gevormd door Molenaar Bedrijfshuisvesting en Cushman & Wakefield. 

De Schiekade is een belangrijke verkeersader die het centrum van Rotterdam vanaf Hofplein met de A20 verbindt. De kantoorruimte bevindt zich op een locatie dichtbij het centrum van Rotterdam en het centraal station. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens verhuurder tot stand.  CBRE adviseerde Stichting BOOR.

Accresco Vastgoed XI B.V. verhuurt middels een langjarig huurcontract 2.040 m² kantoorruimte aan Stichting BOOR in he [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

SaMe Chemicals B.V. heeft het multi tenant kantoorgebouw gekocht aan het Achterom 60 – 80 te Barendrecht. Het gebouw met een oppervlakte van ca. 1.145 m² VVO is gelegen aan de rand van het winkelcentrum in het oude Barendrecht. SaMe Chemicals is een specialist op het gebied van chemische distributie in Europa. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens verkoper tot stand. 

SaMe Chemicals B.V. heeft het multi tenant kantoorgebouw gekocht aan het Achterom 60 – 80 te Barendrecht. Het gebouw m [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

New Day Productions B.V. heeft met ingang van 1 januari 2017 een langjarige huurovereenkomst gesloten voor "de Witte Villa" aan de Schaardijk in Rotterdam. Het markante gebouw uit 1870 is gelegen naast het Zalmhuis en heeft een totale oppervlakte van ca. 440 m².

New Day Productions B.V. heeft met ingang van 1 januari 2017 een langjarige huurovereenkomst gesloten voor "de Witte Vill [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Uitzendorganisatie Timing Personeelsdiensten heeft onlangs een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van circa 760 m² kantoorruimte in Rotterdam. De kantoorruimte aan de Lloydstraat maakt onderdeel uit van het complex de Schiecentrale op de Lloydpier met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 34.000 m². 

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde bij deze transactie de verhuurder de gemeente Rotterdam, Verwey Vastgoed verzorgt het assetmanagement namens de eigenaar. De huurder werd in deze geadviseerd Scala Build.

Uitzendorganisatie Timing Personeelsdiensten heeft onlangs een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van circa 760 m [..]

Toenemende discrepantie tussen vraag en aanbod op kantorenmarkt

Toenemende discrepantie tussen vraag en aanbod op kantorenmarkt

Er dreigt op korte termijn een tekort aan nieuwbouw van kantoren te ontstaan. Dit probleem doet zich vooral voor in de vier grote steden, waar het huidige aanbod van bestaande kantoren onvoldoende aansluit op de vraag. Dit blijkt onder meer uit een analyse van NVM Business in een zojuist gepubliceerd rapport over de kantorenmarkten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Schiphol.

Er dreigt op korte termijn een tekort aan nieuwbouw van kantoren te ontstaan. Dit probleem doet zich vooral voor in de v [..]

VERLENGD

VERLENGD

Bergamin Pensioenrechtadvies heeft de huurovereenkomst voor de Bahialaan 502 te Rotterdam met NEXT Real Estate met meerdere jaren verlengd. De verlenging heeft betrekking op ca. 750 m2 kantoorruimte en 12 parkings onder het gebouw. Bergamin Pensioenrechtadvies geeft concrete en innovatieve adviezen aan werkgevers en pensioenfondsen voor complexe pensioen- en vergrijzingsvraagstukken. Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde Bergamin Pensioenadvies in dit traject.

Bergamin Pensioenrechtadvies heeft de huurovereenkomst voor de Bahialaan 502 te Rotterdam met NEXT Real Estate met meerd [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Migrohal Trading BV huurt ca. 1.200 m2 bedrijfsruimte en 165 m2 kantoorruimte aan de Hofweg 41 in Rotterdam. Het bedrijfscomplex aan de Hofweg is gelegen op een zichtlocatie direct aan de Rijksweg A13 (Rijswijk- Delft- Rotterdam). Migrohal Trading is sinds 2004 actief in het handelen van noten en gedroogde zuidvruchten en heeft zich ontwikkeld tot een Europese speler. Vanaf 1 oktober 2016 zal Migrohal Trading de bedrijfsactiviteiten voortzetten vanaf deze nieuwe locatie. Voor verhuur is nog ca. 3.300 m2 bedrijfsruimte en ca. 700 m2 kantoorruimte beschikbaar. Het verhuurteam bestaat uit JLL en Molenaar Bedrijfshuisvesting. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

 

Migrohal Trading BV huurt ca. 1.200 m2 bedrijfsruimte en 165 m2 kantoorruimte aan de Hofweg 41 in Rotterdam. Het bedrijf [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Mermaid International heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Stichting Jurjen voor ca. 1.450m² bedrijfsruimte en ca. 300m² buitenterrein, gelegen aan de Binnenbaan 38 te Rhoon. Mermaid International is een groothandel in de maritieme sector en levert alle dagelijkse benodigdheden. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens Stichting Jurjen tot stand.

Mermaid International heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Stichting Jurjen voor ca. 1.450m² bedrijfsruim [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Rietveld Licht & Wonen heeft het bedrijfsgebouw aan het Nieuwland Parc 6 – 7 te Alblasserdam aangekocht van een particuliere belegger. Het gebouw omvat totaal ca. 3.418 m² vloeroppervlak waarvan ca. 1.521 m² bedrijfsruimte en ca. 1.897 m² kantoorruimte. Het totale kaveloppervlak bedraagt 6.897 m². Rietveld Licht en Wonen is sinds 1955 specialist op het gebied van verlichting. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de verkoper tot stand.

Rietveld Licht & Wonen heeft het bedrijfsgebouw aan het Nieuwland Parc 6 – 7 te Alblasserdam aangekocht van een partic [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Zuidgoed Investment B.V. heeft het monumentale kantoorgebouw aan de G. van Wijnkade 45-49 te Maassluis verkocht. Het gebouw bestaat uit ca. 2.500m² kantoorruimte, gelegen op een kavel van 2.390m². In het voormalige Sanofi pand herrijst binnenkort een hotel met ca. 40 kamers, een restaurant, vergader- en conferentiezalen. Het karakteristieke pand is aangekocht door een particuliere belegger. Het voormalig hoofdkantoor van het Loodswezen Nederland, Smit en Co en tot 10 jaar geleden nog in gebruik als kantoor door de Franse farmaceut Sanofi is in 1890 gebouwd. Gerrit Malipaard benadrukt dat de stijl en de inrichting van het nieuw te openen hotel volledig in lijn zal zijn met het thema Scheepvaart, sleepboten en Historisch Maassluis. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens Zuidgoed Investment B.V. tot stand.

Zuidgoed Investment B.V. heeft het monumentale kantoorgebouw aan de G. van Wijnkade 45-49 te Maassluis verkocht. Het geb [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Collé Rental & Sales heeft de percelen grond aan de Moezelweg 148 te Europoort Rotterdam gekocht van een particuliere belegger. De transactie behelst totaal ca. 10.000m² verhard terrein, ca. 1.000m² kantoorruimte en ca. 700m² bedrijfsruimte. Collé Rental & Sales (met vestigingen in Sittard, Utrecht, Eemshaven, Groningen, Berlijn, Hamburg, Bremen, Osnabrück, Philippsbrug, Leer, Bielefeld en België) is specialist op het gebied van verhuur, verkoop en service van machines voor bouw, industrie, grondverzet, reiniging, intern transport, tuin & park en evenementen. 

Collé Rental & Sales heeft de percelen grond aan de Moezelweg 148 te Europoort Rotterdam gekocht van een particuliere b [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De vereniging van politieke beweging DENK! huurt vanaf 1 februari jl. 588m² kantoorruimte in het markante gebouw gelegen aan de Schiekade 10 te Rotterdam. DENK! is een politieke beweging die zich inzet voor zelfexpressie op basis van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Het DENK!-team zet zich met hart en ziel in om haar onderscheidende boodschap in politiek Den Haag en in omgevingen  daarbuiten een stem te geven. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

De vereniging van politieke beweging DENK! huurt vanaf 1 februari jl. 588m² kantoorruimte in het markante gebouw gelege [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Kinderopvang Engeltjes Rotterdam B.V. huurt vanaf 1 januari jl. ca. 1.200 m² kantoorruimte aan de Roerdomplaan 12 te Rotterdam van Stichting Havensteder. Kinderopvang Engeltjes biedt hoogwaardige individuele kinderopvang middels speciaal ontworpen pedagogisch begeleiding . Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde Kinderopvang Engeltjes Rotterdam bij deze transactie. 

 

Kinderopvang Engeltjes Rotterdam B.V. huurt vanaf 1 januari jl. ca. 1.200 m² kantoorruimte aan de Roerdomplaan 12 te Ro [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Kwint Groep huurt sinds 1 december jl. ca. 1.200m2 bedrijfsruimte en ca. 600 m2 buitenterrein gelegen aan de Leerlooierstraat 3 te Ridderkerk op bedrijventerrein "Donkersloot Noord". Kwint Groep onderscheidt zich al 130 jaar op het gebied van hijs- en hefmiddelen voor onder andere utiliteitsbouw, industrie, transport en off- shore. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht deze transactie namens een particulier belegger tot stand.

Kwint Groep huurt sinds 1 december jl. ca. 1.200m2 bedrijfsruimte en ca. 600 m2 buitenterrein gelegen aan de Leerlooiers [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Namens DHG heeft Molenaar Bedrijfshuisvesting een transactie tot stand gebracht met Mainfreight B.V. voor een deel van het gebouw Dockworks IV aan de Waalhaven Oostzijde 77 te Rotterdam. Het internationale supply chain bedrijf voor distributie, transport en logistiek tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor de volledige 5e verdieping van ca. 994m² incl. 24 parkeerplaatsen.

Momenteel is er in Dockworks IV nog ca. 1264m² kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen beschikbaar voor verhuur.

Namens DHG heeft Molenaar Bedrijfshuisvesting een transactie tot stand gebracht met Mainfreight B.V. voor een deel van h [..]

VERLENGD

VERLENGD

Kuehne+Nagel en de Gemeente Rotterdam hebben de huurovereenkomst van de kantoorruimte van de organisatie aan de Lloydstraat 35 te Rotterdam langjarig verlengd. Op deze locatie is het Nederlandse hoofdkantoor van 4694m² met 104 bijbehorende parkeerplaatsen van de internationale logistieke dienstverlener gevestigd. Tijdens het huisvestingstraject werd de Gemeente Rotterdam geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting.

Kuehne+Nagel en de Gemeente Rotterdam hebben de huurovereenkomst van de kantoorruimte van de organisatie aan de Lloydstr [..]

VERHUURD:

VERHUURD:

Molenaar Bedrijfshuisvesting haalt met huurdeal Tesla Motors naar Rotterdam. De Amerikaanse autoproducent is met Cache Vastgoed een huurcontract overeengekomen voor een nieuwe goed bereikbare showroom (ca. 2.170 m²) aan de Driemanssteeg 70 te Rotterdam.

Molenaar Bedrijfshuisvesting haalt met huurdeal Tesla Motors naar Rotterdam. De Amerikaanse autoproducent is met Cache V [..]

VERKOCHT:

VERKOCHT:

De gemeente Rotterdam heeft de gebouwen aan de Baan 14 - 20 verkocht aan één van de huurders, het EuroHotel. De gebouwen zijn gelegen in het Baankwartier, een gebied wat op korte termijn ingrijpende veranderingen zal ondergaan en ruimte zal bieden voor stedelijke hoogbouw.

De gemeente Rotterdam heeft de gebouwen aan de Baan 14 - 20 verkocht aan één van de huurders, het EuroHote [..]

VERKOCHT:

VERKOCHT:

Het Rijks monumentale kantoor gebouw aan de Javastraat is verkocht. Het markante pand (828 m2) met daarbij 6 parkeerplaatsen is direct gelegen aan de Nieuwe Maas. De transactie werd door Molenaar Bedrijfshuisvesting namens de verkoper tot stand gebracht. De koper gaat het object aanwenden voor verhuur waarvoor momenteel nog ca. 478 m² beschikbaar is.

Het Rijks monumentale kantoor gebouw aan de Javastraat is verkocht. Het markante pand (828 m2) met daarbij 6 parkeerplaa [..]