Nieuws

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Een particuliere belegger koopt circa 150 m² verhuurde winkelruimte aan de Teilingerstraat 73 A te Rotterdam. Deze locatie is gelegen midden in de Teilingerstraat, schuin tegenover het Zadkine college. Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

Een particuliere belegger koopt circa 150 m² verhuurde winkelruimte aan de Teilingerstraat 73 A te Rotterdam. Deze loca [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Het kantoorgebouw gelegen aan de St. Jobsweg 30 in Rotterdam is verworven door ontwikkelaar en belegger Millten Rotterdam en daarmee de eerste aankoop van de onlangs geopende Rotterdamse vestiging van Millten.

Het oorspronkelijke kantoor en pakhuis aan de St. Jobsweg bedraagt ca. 3450 m² bvo en geldt als het oudste herbestemde monument in het Lloydkwartier. Het gebouw is in 1950 opgeleverd naar het ontwerp van Ph. Kanters. De architectuur weerspiegelt de overgang van traditionele architectuur en het modernisme van de jaren ‘20. Een markant en karakteristiek gebouw dat goed aansluit bij de reeds bestaande portfolio van Millten. 

Het project is momenteel in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw waar voornamelijk creatieve bedrijven zijn gevestigd. Millten Rotterdam zal haar kantoor zelf ook vestigen in het gebouw, van waaruit het project in fasen zal worden herontwikkeld en verhuurd. 

De St. Jobsweg 30 werd verkocht door de gemeente Rotterdam en werd tijdens deze transactie geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting en Schaap Advocaten en Notarissen. Amstelius tradt op als technisch adviseur voor de koper. 

Millten, opgericht door Foppe Eshuis en Lennart Rottier, is sinds 2012 actief en heeft een portefeuille opgebouwd van een 15-tal binnenstedelijke projecten met een totale omvang van ca. 40.000 m². 

In oktober 2017 opende Millten een tweede vestiging in Rotterdam met als partner en directeur Jacco Gersen.

Recente en actuele projecten van Millten zijn onder andere het voormalig Prinsengrachtziekenhuis, Hoofdkantoor Vice Benelux, de Timmerwerkplaats (Viacom/MTV), de Smederij (o.a. Greenpeace), het Werktheater en de Zonnewijser (Herengracht 180&182).

Het kantoorgebouw gelegen aan de St. Jobsweg 30 in Rotterdam is verworven door ontwikkelaar en belegger Millten Rotterda [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

The Box Brands Netherlands B.V. huurt circa 645 m² bedrijfsruimte en 150 m² kantoorruimte aan de Plompertstraat 42 te Rotterdam. Deze locatie is gelegen aan de rand van haven/bedrijfsterrein  Waalhaven en nieuw opgeleverd door Merwestreek Projecten B.V., zij hebben in totaal 10  multifunctionele bedrijfsunits gerealiseerd aan de Plompertstraat. Vanaf 1 november zet The Box  Brands Netherlands haar activiteiten voort op hun nieuwe locatie. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

The Box Brands Netherlands B.V. huurt circa 645 m² bedrijfsruimte en 150 m² kantoorruimte aan de Plompertstraat 42 t [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Marques Vormmakers B.V. huurt circa 1.135 m² bedrijfsruimte en 135 m² kantoorruimte aan de Leerlooierstraat 3 te Ridderkerk. Deze locatie bevindt zich op bedrijventerrein ‘Donkersloot Noord’. De huurder, Marques Vormmakers, ontwerpt en realiseert al meer dan 25 jaar ruimtelijke presentaties. Vanaf 1 oktober jl. zet het bedrijf deze activiteiten voort op hun nieuwe locatie. Bij de aanhuur is Marques Vormmakers begeleidt door Q Makelaars Bedrijfshuisvesting. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

Marques Vormmakers B.V. huurt circa 1.135 m² bedrijfsruimte en 135 m² kantoorruimte aan de Leerlooierstraat 3 te Ridde [..]

Stand van Zaken Bedrijfsruimtemarkt in 10 Gemeenten 2017

Stand van Zaken Bedrijfsruimtemarkt in 10 Gemeenten 2017

De stand van zaken van de Nederlandse markt voor bedrijfsruimte ingezoomd per gemeente waaronder Rotterdam.

Zie bijlage voor de gehele publicatie.

De stand van zaken van de Nederlandse markt voor bedrijfsruimte ingezoomd per gemeente waaronder Rotterdam.

Zie bijlage v [..]

Stand van Zaken Nederlandse Kantorenmarkt

Stand van Zaken Nederlandse Kantorenmarkt

De Nederlandse kantorenmarkt heeft het afgelopen jaar de weg omhoog duidelijk ingezet, na het voorzichtige herstel in 2015. Behalve dat er meer kantoorruimte verhuurd en verkocht werd, trad er bovendien voor het  tweede achtereenvolgende jaar een daling van de leegstand op. De verbetering van de verhouding tussen vraag en aanbod was het sterkst voelbaar in de Randstad en strekte vooral tot voordeel van de vier grote steden. Opvallend genoeg deden zich op het vlak van de huurprijzen in ons land geen belangrijke ontwikkelingen voor. In het algemeen bleven de huurprijzen het afgelopen jaar stabiel. Het herstel van vraag en aanbod was overigens niet de enige positieve ontwikkeling die zich in 2016 voordeed. De grote toename van het aantal beleggingen in kantoren was eveneens een opsteker. 

Zie bijlage voor de gehele publicatie.

De Nederlandse kantorenmarkt heeft het afgelopen jaar de weg omhoog duidelijk ingezet, na het voorzichtige herstel in  [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Accresco Vastgoed XI B.V. verhuurt middels een langjarig huurcontract 2.040 m² kantoorruimte aan Stichting BOOR in het gebouw aan de Schiekade 34. De stichting die het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs  in Rotterdam verzorgt heeft hiervoor een langjarig huurcontract afgesloten met Accresco Vastgoed XI B.V. Het kantoorgebouw aan de Schiekade is in 2000 gerenoveerd waarbij er nog 2.300 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar is. Het verhuurteam wordt gevormd door Molenaar Bedrijfshuisvesting en Cushman & Wakefield. 

De Schiekade is een belangrijke verkeersader die het centrum van Rotterdam vanaf Hofplein met de A20 verbindt. De kantoorruimte bevindt zich op een locatie dichtbij het centrum van Rotterdam en het centraal station. 

Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens verhuurder tot stand.  CBRE adviseerde Stichting BOOR.

Accresco Vastgoed XI B.V. verhuurt middels een langjarig huurcontract 2.040 m² kantoorruimte aan Stichting BOOR in he [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

SaMe Chemicals B.V. heeft het multi tenant kantoorgebouw gekocht aan het Achterom 60 – 80 te Barendrecht. Het gebouw met een oppervlakte van ca. 1.145 m² VVO is gelegen aan de rand van het winkelcentrum in het oude Barendrecht. SaMe Chemicals is een specialist op het gebied van chemische distributie in Europa. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens verkoper tot stand. 

SaMe Chemicals B.V. heeft het multi tenant kantoorgebouw gekocht aan het Achterom 60 – 80 te Barendrecht. Het gebouw m [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

New Day Productions B.V. heeft met ingang van 1 januari 2017 een langjarige huurovereenkomst gesloten voor "de Witte Villa" aan de Schaardijk in Rotterdam. Het markante gebouw uit 1870 is gelegen naast het Zalmhuis en heeft een totale oppervlakte van ca. 440 m².

New Day Productions B.V. heeft met ingang van 1 januari 2017 een langjarige huurovereenkomst gesloten voor "de Witte Vill [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Uitzendorganisatie Timing Personeelsdiensten heeft onlangs een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van circa 760 m² kantoorruimte in Rotterdam. De kantoorruimte aan de Lloydstraat maakt onderdeel uit van het complex de Schiecentrale op de Lloydpier met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 34.000 m². 

Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde bij deze transactie de verhuurder de gemeente Rotterdam, Verwey Vastgoed verzorgt het assetmanagement namens de eigenaar. De huurder werd in deze geadviseerd Scala Build.

Uitzendorganisatie Timing Personeelsdiensten heeft onlangs een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van circa 760 m [..]

Toenemende discrepantie tussen vraag en aanbod op kantorenmarkt

Toenemende discrepantie tussen vraag en aanbod op kantorenmarkt

Er dreigt op korte termijn een tekort aan nieuwbouw van kantoren te ontstaan. Dit probleem doet zich vooral voor in de vier grote steden, waar het huidige aanbod van bestaande kantoren onvoldoende aansluit op de vraag. Dit blijkt onder meer uit een analyse van NVM Business in een zojuist gepubliceerd rapport over de kantorenmarkten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Schiphol.

Er dreigt op korte termijn een tekort aan nieuwbouw van kantoren te ontstaan. Dit probleem doet zich vooral voor in de v [..]

VERLENGD

VERLENGD

Bergamin Pensioenrechtadvies heeft de huurovereenkomst voor de Bahialaan 502 te Rotterdam met NEXT Real Estate met meerdere jaren verlengd. De verlenging heeft betrekking op ca. 750 m2 kantoorruimte en 12 parkings onder het gebouw. Bergamin Pensioenrechtadvies geeft concrete en innovatieve adviezen aan werkgevers en pensioenfondsen voor complexe pensioen- en vergrijzingsvraagstukken. Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde Bergamin Pensioenadvies in dit traject.

Bergamin Pensioenrechtadvies heeft de huurovereenkomst voor de Bahialaan 502 te Rotterdam met NEXT Real Estate met meerd [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Migrohal Trading BV huurt ca. 1.200 m2 bedrijfsruimte en 165 m2 kantoorruimte aan de Hofweg 41 in Rotterdam. Het bedrijfscomplex aan de Hofweg is gelegen op een zichtlocatie direct aan de Rijksweg A13 (Rijswijk- Delft- Rotterdam). Migrohal Trading is sinds 2004 actief in het handelen van noten en gedroogde zuidvruchten en heeft zich ontwikkeld tot een Europese speler. Vanaf 1 oktober 2016 zal Migrohal Trading de bedrijfsactiviteiten voortzetten vanaf deze nieuwe locatie. Voor verhuur is nog ca. 3.300 m2 bedrijfsruimte en ca. 700 m2 kantoorruimte beschikbaar. Het verhuurteam bestaat uit JLL en Molenaar Bedrijfshuisvesting. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

 

Migrohal Trading BV huurt ca. 1.200 m2 bedrijfsruimte en 165 m2 kantoorruimte aan de Hofweg 41 in Rotterdam. Het bedrijf [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Mermaid International heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Stichting Jurjen voor ca. 1.450m² bedrijfsruimte en ca. 300m² buitenterrein, gelegen aan de Binnenbaan 38 te Rhoon. Mermaid International is een groothandel in de maritieme sector en levert alle dagelijkse benodigdheden. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens Stichting Jurjen tot stand.

Mermaid International heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Stichting Jurjen voor ca. 1.450m² bedrijfsruim [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Rietveld Licht & Wonen heeft het bedrijfsgebouw aan het Nieuwland Parc 6 – 7 te Alblasserdam aangekocht van een particuliere belegger. Het gebouw omvat totaal ca. 3.418 m² vloeroppervlak waarvan ca. 1.521 m² bedrijfsruimte en ca. 1.897 m² kantoorruimte. Het totale kaveloppervlak bedraagt 6.897 m². Rietveld Licht en Wonen is sinds 1955 specialist op het gebied van verlichting. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de verkoper tot stand.

Rietveld Licht & Wonen heeft het bedrijfsgebouw aan het Nieuwland Parc 6 – 7 te Alblasserdam aangekocht van een partic [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Zuidgoed Investment B.V. heeft het monumentale kantoorgebouw aan de G. van Wijnkade 45-49 te Maassluis verkocht. Het gebouw bestaat uit ca. 2.500m² kantoorruimte, gelegen op een kavel van 2.390m². In het voormalige Sanofi pand herrijst binnenkort een hotel met ca. 40 kamers, een restaurant, vergader- en conferentiezalen. Het karakteristieke pand is aangekocht door een particuliere belegger. Het voormalig hoofdkantoor van het Loodswezen Nederland, Smit en Co en tot 10 jaar geleden nog in gebruik als kantoor door de Franse farmaceut Sanofi is in 1890 gebouwd. Gerrit Malipaard benadrukt dat de stijl en de inrichting van het nieuw te openen hotel volledig in lijn zal zijn met het thema Scheepvaart, sleepboten en Historisch Maassluis. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens Zuidgoed Investment B.V. tot stand.

Zuidgoed Investment B.V. heeft het monumentale kantoorgebouw aan de G. van Wijnkade 45-49 te Maassluis verkocht. Het geb [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Collé Rental & Sales heeft de percelen grond aan de Moezelweg 148 te Europoort Rotterdam gekocht van een particuliere belegger. De transactie behelst totaal ca. 10.000m² verhard terrein, ca. 1.000m² kantoorruimte en ca. 700m² bedrijfsruimte. Collé Rental & Sales (met vestigingen in Sittard, Utrecht, Eemshaven, Groningen, Berlijn, Hamburg, Bremen, Osnabrück, Philippsbrug, Leer, Bielefeld en België) is specialist op het gebied van verhuur, verkoop en service van machines voor bouw, industrie, grondverzet, reiniging, intern transport, tuin & park en evenementen. 

Collé Rental & Sales heeft de percelen grond aan de Moezelweg 148 te Europoort Rotterdam gekocht van een particuliere b [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

De vereniging van politieke beweging DENK! huurt vanaf 1 februari jl. 588m² kantoorruimte in het markante gebouw gelegen aan de Schiekade 10 te Rotterdam. DENK! is een politieke beweging die zich inzet voor zelfexpressie op basis van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Het DENK!-team zet zich met hart en ziel in om haar onderscheidende boodschap in politiek Den Haag en in omgevingen  daarbuiten een stem te geven. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de verhuurder tot stand.

De vereniging van politieke beweging DENK! huurt vanaf 1 februari jl. 588m² kantoorruimte in het markante gebouw gelege [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Kinderopvang Engeltjes Rotterdam B.V. huurt vanaf 1 januari jl. ca. 1.200 m² kantoorruimte aan de Roerdomplaan 12 te Rotterdam van Stichting Havensteder. Kinderopvang Engeltjes biedt hoogwaardige individuele kinderopvang middels speciaal ontworpen pedagogisch begeleiding . Molenaar Bedrijfshuisvesting adviseerde Kinderopvang Engeltjes Rotterdam bij deze transactie. 

 

Kinderopvang Engeltjes Rotterdam B.V. huurt vanaf 1 januari jl. ca. 1.200 m² kantoorruimte aan de Roerdomplaan 12 te Ro [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Kwint Groep huurt sinds 1 december jl. ca. 1.200m2 bedrijfsruimte en ca. 600 m2 buitenterrein gelegen aan de Leerlooierstraat 3 te Ridderkerk op bedrijventerrein "Donkersloot Noord". Kwint Groep onderscheidt zich al 130 jaar op het gebied van hijs- en hefmiddelen voor onder andere utiliteitsbouw, industrie, transport en off- shore. Molenaar Bedrijfshuisvesting bracht deze transactie namens een particulier belegger tot stand.

Kwint Groep huurt sinds 1 december jl. ca. 1.200m2 bedrijfsruimte en ca. 600 m2 buitenterrein gelegen aan de Leerlooiers [..]

TRANSACTIE

TRANSACTIE

Namens DHG heeft Molenaar Bedrijfshuisvesting een transactie tot stand gebracht met Mainfreight B.V. voor een deel van het gebouw Dockworks IV aan de Waalhaven Oostzijde 77 te Rotterdam. Het internationale supply chain bedrijf voor distributie, transport en logistiek tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor de volledige 5e verdieping van ca. 994m² incl. 24 parkeerplaatsen.

Momenteel is er in Dockworks IV nog ca. 1264m² kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen beschikbaar voor verhuur.

Namens DHG heeft Molenaar Bedrijfshuisvesting een transactie tot stand gebracht met Mainfreight B.V. voor een deel van h [..]

VERLENGD

VERLENGD

Kuehne+Nagel en de Gemeente Rotterdam hebben de huurovereenkomst van de kantoorruimte van de organisatie aan de Lloydstraat 35 te Rotterdam langjarig verlengd. Op deze locatie is het Nederlandse hoofdkantoor van 4694m² met 104 bijbehorende parkeerplaatsen van de internationale logistieke dienstverlener gevestigd. Tijdens het huisvestingstraject werd de Gemeente Rotterdam geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting.

Kuehne+Nagel en de Gemeente Rotterdam hebben de huurovereenkomst van de kantoorruimte van de organisatie aan de Lloydstr [..]

VERHUURD:

VERHUURD:

Molenaar Bedrijfshuisvesting haalt met huurdeal Tesla Motors naar Rotterdam. De Amerikaanse autoproducent is met Cache Vastgoed een huurcontract overeengekomen voor een nieuwe goed bereikbare showroom (ca. 2.170 m²) aan de Driemanssteeg 70 te Rotterdam.

Molenaar Bedrijfshuisvesting haalt met huurdeal Tesla Motors naar Rotterdam. De Amerikaanse autoproducent is met Cache V [..]

VERKOCHT:

VERKOCHT:

De gemeente Rotterdam heeft de gebouwen aan de Baan 14 - 20 verkocht aan één van de huurders, het EuroHotel. De gebouwen zijn gelegen in het Baankwartier, een gebied wat op korte termijn ingrijpende veranderingen zal ondergaan en ruimte zal bieden voor stedelijke hoogbouw.

De gemeente Rotterdam heeft de gebouwen aan de Baan 14 - 20 verkocht aan één van de huurders, het EuroHote [..]

VERKOCHT:

VERKOCHT:

Het Rijks monumentale kantoor gebouw aan de Javastraat is verkocht. Het markante pand (828 m2) met daarbij 6 parkeerplaatsen is direct gelegen aan de Nieuwe Maas. De transactie werd door Molenaar Bedrijfshuisvesting namens de verkoper tot stand gebracht. De koper gaat het object aanwenden voor verhuur waarvoor momenteel nog ca. 478 m² beschikbaar is.

Het Rijks monumentale kantoor gebouw aan de Javastraat is verkocht. Het markante pand (828 m2) met daarbij 6 parkeerplaa [..]